ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

Essence & Catrice mat puderi u kamenu


Kada me netko pita kakva mi je koža, odmah odgovorim : „Suha!“. U svojoj njezi koristim većinom preparate za suhu kožu,ali kada dođu topliji dani, prestajem u toj mjeri koristiti sve mazalice. Naravno sunce i toplina učine svoje, i moja suhe koža se počinje pretjerano sjajiti.
Tako da i ja imam svoje omiljene matt pudere J




Catrice Prime and Fine Mattifying powder-Waterproof-010 Translucent



Prvo što me privuklo je u nazivu vodootporni puder. Nisam baš nailazila na pudere u kamenu koji su vodootporni. Nema boja, prilagođava se tipu kože, tako da licu ne daje težinu. Tekstura nije pretjerano puderasta, što mi se sviđa. Idealan za treninge, šetnje ili noćne izlaske. Kada fiksiram šminku s njim, ne „miče“ se.
Nanosim ga velikom četkicom,ali ne kružnim pokretima, nego tapkanjem na mjesto gdje znam da ću se najviše zasjajiti.
Primijetila sam da je postojanost duga, do 5 sati, bez popravaka J
Pakiranje izgleda jako čvrsto i skupo J ima veliko ogledalo,što je idealno za male torbice J
Cijena oko 35 kn

Essence Mattifying compact powder 11 pastel beige



Ovaj puder ima svoju boju,ali na meni ne ostaje boja, više mi je kao Translucent, ili sam našla sebi idealnu boju J Tekstura je više puderasta,ali odmah se stapa s kožom, a koža postaje svilenkasta. I njega ne nanosim kružnim pokretima po licu nego tapkam. Tako sam otkrila da mi se ne stvara na licu teža šminka.
Pakiranje ne dolazi s ogledalom,što je mali minus, ali u mojoj kozmetičkoj torbici se može naći sve,tako da meni nije problem J
Cijena je oko 25 kn

Essence fix&matte Translucent loose powder  01



Ovaj puder je namijenjen naravno fiksiranju šminke, ali meni ima više namjena.
Kada nanesem korektor ispod očiju,i ako mi se čini da nije dovoljno prekrio i posvijetlio kožu, nanesem ovaj puder i odmah mi se čini područje svjetlije.
Koristim ga i kada nanosim teža sjenila. Nanesem deblji sloj pudera ispod očiju, i sav višak sjenila ne pada po licu nego na puder i kasnije nemam brige oko skidana sjenila ili šljokica s lica.
Kada sam otkrila sve njegove namjene,ne prestajem ga koristiti.
Cijena oko 25 kn

Koji su vaši omiljeni matt puderi u kamenu?






2 komentara:

  1. Isprobala sam ovaj Essencov fix&matte loose puder i odličan mi je bio, trenutno koristim Deborah loose puder i oke mi je, ali ništa posebno. Sljedeći na listi mi je Catrice Prime&fine puder, za koji sam čula same pohvale. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Čula sam i sve pohale za Rimmelov. Nadam se da će uskoro biti u mojoj kolekciji :)

    OdgovoriIzbriši