srijeda, 6. travnja 2016.

Avon- Makeup Setting Spray






Kako sam u nekakvoj konstantnoj potrazi za sprejevima za fiksiranje šminke, tako sam se odlučila i probati ovaj iz Avona. Moram priznati da me uvelike iznenadio omjer cijene i količine. Kupila sam za nekih 25 kn, na sniženju, ali regularna cijena je mislim 50 kn (koliko vidim još uvijek se može kupiti za 25 kn). Što je opet dosta niska.




Dolazi u crnom čvrstom pakiranju od 125 ml.
Sastav: Aqua, PVP, Alcohol Denat, Imidazolidinyl Urea, Disodium EDTA, Phospholipids, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Beta Carotene, Helianthus Annuus Seed Oil.

Kao što vidite, odmah pri vrhu se nalazi alkohol, a on ima tendenciju isušivanja kože. E sada, ne mogu potvrditi da isušuje kožu ili ne, jer dobro hidratiziram kožu prije nanošenja šminke, pa nemam takvih problema.
Moram pohvaliti pumpicu/raspršivač jer je dosta dobar, a pod to mislim ne „baca“ velike kapi.
Na udaljenosti od 20-25 cm od lica, dovoljno mi je tri puta špricnuti. 


Ako već koristite neke sprejeve, ovaj ne matira kožu  niti čini dewy (svježi) izgled. On samo produži vijek šminke na licu. Testirala sam ga nekoliko puta, i dobar je. Nije da „zabetonira“ šminku, ali nemam problema s masnom kožom, tako da je šminka i dosta dugo postojana.

Brzo se osuši i ne ostavlja ljepljiv osjećaj.  Ne koristim ga na dnevnoj bazi, jer nemam takvu potrebnu, ali dobar za posebne prilike ili jaču šminku. 

Jeste li ga probali?

Broj komentara: 5:

  1. stvarno produzi vijek trajanja sminke na licu, ali postoji rizik da vam izazove nered. kad sam ga pocela cesce koristiti (2 puta tjedno, za izlaske) lice mi je podivljalo kao nikad, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da je od njega, jer inace imam masnu i problematicnu kozu. da bi se nakon mjesec-dva moja prijateljica (koja ima suhu kozu i koja u ovih 6 godina koliku ju znam nije imala pristic i koja ga je isto cesce koristila) pojavila sa pristicima po cijelom licu. nakon prestanka koristenja istog lice mi se preporodilo!!
    a s druge strane, moja sestra, isto s masnom i problematicnom kozom, nije imala nikakvih problema sa fiksatorom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bitno je čitati sastav, jer ima nešto na što ste alergični, i lice Vam reagira. Uh, i ja sam se tako 100 puta "opekla". Sada sam koliko toliko naučila, i već znam što trebam izbjegavati :/

      Izbriši
  2. Meni se pokazao odličnim za fiksiranje korektora ispod očiju :) Inače imam dosta čistu kožu i na licu najčešće nosim samo Nuxe BB kremu ali uvijek mi treba nešto jače za podočnjake. Nanesem Bourjoisov City Radiance,na beauty blender našpricam malo ovog setting spreja i s njim utapkam korektor koji ne mrda nikud cijeli dan niti se uvlači u borice. Samo treba paziti da je koža dobro hidratizirana, osobito oko očiju, i to ponajviše upravo zbog alkohola koji je jako visoko na listi sastojaka kako si i navela. Inače super proizvod za malu cijenu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, omjer cijene, količine i kvalitete je jako dobar :)

      Izbriši
  3. Ja sam uzela ovaj novi 2u1 primer i fiksator, i moram priznati da je odlican. Svakodnevno ga koristim kao primer i drzi moju sminku na mjestu sve dok ju doma ne skinem. Drži na mjestu i puder i bb kremu. Imam masnu kožu, ali nisam primjetila veće lučenje sebuma. Tako da palac gore definitivno!

    OdgovoriIzbriši