utorak, 19. travnja 2016.

Bourjois Healthy mix





Kao što sam već nekoliko puta napomenula, imam dosta suhu kožu, a najproblematičnija mi je t-zona. Kada koža poludi, t-zona najviše strada, crvenilo, suhoća, perutanje kože... Ponekada i uz sve moguće „spas“ kremice, nemoguće je nanijeti puder. Ali nije samo to problem, i kada je koža ok, dosta pudera istaknu suhe dijelove. Mogu reći da imam nekoliko pudera namijenjenih suhoj koži,ali samo je jedan jedini i trenutno najbolji Bourjois Healthy mix.





Svakodnevno ga koristim, i kao što vidite, obožavam ga. Namijenjen je suhoj do mješovitoj koži.
Dolazi u staklenoj bočici od 30 ml, rekla bih standardna količina. Ono što mi se posebno dojmilo je pumpica za doziranje, koja olakšava doziranje i količinu.  Kao što sam napisala, bočica je staklena i prozirna, tako da uvijek vidim koliko ima proizvoda. 


Moj je u broju i boji N 52 Vanilla, što je najsvjetliji u našim drogerijama. Zimi sam jako svijetla, i ova boja mi ne odgovara u potpunosti, ali s prvim zrakama sunca postaje moja boja. Istraživala sam i postoji svjetlija nijansa 51, koja se ne može naći na našem tržištu,ali lako se može naručiti na nekoliko stranica.

Formula je obogaćena pravim voćnim koktelom, koji koži daje zdrav izgled i hidrataciju. 

Marelica za blistav izgled.
Dinja za hidrataciju.
Jabuka kao antioksidant.

Tekstura je srednje gusta, izuzetno lagana na koži. Lako se blenda i stapa s kožom, ostaje zdravi izgled kože, a osjećaj  kao da nemam puder. Lagan i prozračan, a ono najbitnije, ne ističe suhe dijelove.

Tvrde da je postojan do 16 h, nisam ga na toliko testirala, ali 8 sati izdrži bez problema, čak i ako ga ne fiksiram.
 Prekrivenost je srednja, a može se i graditi do potpunog. Pošto imam suhu kožu, ne volim puno nadograđivati puder, jer odmah mislim da ću stvoriti osjećaj maske.
Kao što sam napisala, radi se o voćnom koktelu, tako da ima i lagani voćni miris, meni prekrasan, ali brzo nestane, pa nema problema za sve kojima se neće svidjeti. 

Ovo je moj prvi i trenutno jedini odabir pudera. Ako imate iste probleme kao i ja, ovo je idealan puder za vas. 

Cijena oko 100 kn.

Jeste li ga probali? Koji je vaš omiljeni puder?


2 komentara:

  1. Malo mi je falilo da ga kupim, ali ipak sam odlučila najprije pročitati nekoliko recenzija. Moja je koža mješovita i brzo se masti na T-zonama pa moram tekući puder obavezno matirati s puderom u kamenu. Za sad mi se je Vichy pokazao najboljim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj je baš namijenjen suhoj koži,mislim da ne bi dugo izdržao na masnoj/mješovitoj koži. U fazi sam testiranja Vichy pudera, nisam još sigurna :/

      Izbriši