ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Balzam od mrkve






Nadam se da nisam zakasnila s ovom recenzijom, jer se vrijeme već počelo mijenjati. Ali sam uvjerena da će biti još toplih dana i prilika za održavanje tena.
Iskreno, kada god sam otvorila svoju Facebook stranicu odmah mi se pojavljivanja reklama Tinkture i slike djevojaka s tamnijim tenom. Na sva zvona same pohvale i slike s razlikom u boji kože i to sve postignuto nakon  sat do dva sunčanja i tako dva do tri dana. I nije trebalo niti meni puno nagovaranja da probam tu „čudesnu“ tinkturu zvanu Balzam od mrkve.



Otišla sam na stranicu tinkture i informirala sam se o proizvodu.
Citiram: „Sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina u koži. Melanin se prirodno stvara u koži, a odgovoran je za zaštitu i tamnjenje kože. Djeluje odlično na tamne mrlje i ožiljke na cijelom tijelu te pomaže kod problema vitiliga. Najjače djeluje u njezi za sunčanje i tamnjenje kože te kao tretman: ekcema, rozaceje, psorijaze, dermatitisa, kao i za tretiranje ožiljaka i tamnih mrlja, odlično djeluje na pigmentacijsku bolest (vitiligo).Balzam od Mrkve najbolje pogoduje suhoj i dehidriranoj koži. Balzam je idealan za njegu svih vrsta kože, a posebice zrele, jer regenerira, djeluje protuupalno i zacjeljuje.
Balzam od Mrkve pogodan je za njegu kože sklone nastanku mitesera i akni. Zbog svojstava regeneracije i poticanja cirkulacije koristi se za kuperoznu kožu i tamne podočnjake.
Boja mrkve ukazuje da je bogata beta karotenom, nakon čega slijede vitamin K, vitamin C, vitamin E, vitamin B1, B2, B3, B6, folna kiselina, fosfor, kalij, mangan i molibden.
Balzam ime UVA zaštitu 10 što je nedovoljna zaštita ako ste dugo na suncu, u tom slučaju trebali bi na staviti još dodatni zaštitni faktor.”

Dolazi u pakiranju od 100 ml, i na pakiranju ništa ne piše, tako da je dobro prije se informirati.
Pošto se radi o prirodnoj kozmetici, rok trajanja je 6 mjeseci, i nije testirano na životinjama.

Sada malo o mojem iskustvu J
Tekstura me podsjeća na mekši vosak, u doticaju počinje se topiti. Ostaje dosta masna na koži, i koliko sam primijetila i vodootporna je. Kako je već napomenuto, faktor je mali pa je potrebno ponovno nanošenje ili kombiniranje s većim faktorom.
Ljetovanje je gotovo i nisam ga imala sa sobom na moru, nego sam koristila marmeladu i dobila sam dosta dobru boju. Sada sam željela pojačati malo boju i održati ju dok su ovi topli dani.
Koristila sam ga nekoliko dana, pod tim podrazumijevam kupanje na bazenu i na suncu barem 4-5 sati. Jaču boju nisam dobila, nego sam samo održala postojeću boju od ispiranja. 

Da me oduševio kod sunčanja, i nije :/ 
Očekivala sam puno više. Nisam izgorjela jer sam imala dobru podlogu, ali sam vidjela da je dosta djevojaka i izgorjela.

Nastavljam ga koristiti kao kremu za lice, pošto imam dosta suhu kožu, pa vam uskoro javim iskustva J
Cijena je 85 kn

Jeste li vi koristili Balzam od mrkve? Jeste li zadovoljni?

3 komentara:

  1. Koristila sam ovaj balzam prije dvije godine ja mislim. Nije bio loš. Mom mužu je bio dobar. Samo više volim ulja i pekmeze za brzo tamnjenje. Imala sam njihov i neki zeleni balzam koji je bio dobar za okoločno područje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i od zelenog čaja, još je u fazi testiranja :)

      Izbriši
  2. Dugo se borim sa vitiligom, i nema šta nisam pokušala. U posljednje vrijeme dosta sam čitala o nevitil krema pa bih vas molila ukoliko je neko koristio da napiše svoja iskustva.

    OdgovoriIzbriši